Als u deze email niet kunt lezen klik dan hier

M&H Adviseurs | Home

Fiscaal Nieuws | juli 2013

Verruiming willekeurige afschrijving: betalingscriterium

Van 1 juli 2013 tot en met 31 december 2013 geldt een tijdelijke verruiming van de willekeurige afschrijving op nieuwe bedrijfsmiddelen. Deze tijdelijke maatregel heeft vragen opgeroepen over de werking van het betalingscriterium.
lees verder . . .

Gaat de overheid weer ouderwets uw spaargeld opeten?

Inmiddels is bij de meeste mensen het kwartje gevallen; als u in een verpleegtehuis wordt opgenomen en u hebt een spaarzaam leven geleid, dan gaat de overheid hiervan profiteren. Sinds 1 januari 2013 is de wetgeving aangepast.
lees verder . . .

Via MIA en Vamil fiscaal voordeel bij aanschaf elektrische auto

Ondernemers kunnen besparen door bij de aanschaf van een elektrische auto gebruik te maken van de fiscale regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Vamil (Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen). Hiermee kunnen ondernemers een netto belastingvoordeel ontvangen over het aanschafbedrag van de e-auto.
lees verder . . .

Ouders helpen kind bij starten onderneming

Het zijn economisch barre tijden. Een goede opleiding vormt geen garantie meer voor een baan. Bedrijven beknibbelen op hun uitgaven en de overheid slankt af. Wat kun je dan als goed opgeleide jongere beginnen? Een eigen onderneming bijvoorbeeld.
lees verder . . .

Aangiftebrief omzetbelasting verdwijnt per 1 januari 2014

Vanaf 1 januari 2014 stuurt de Belastingdienst u geen Aangiftebrief omzetbelasting meer. De acceptgiro bij de aangiftebrief verdwijnt ook. Dit gebeurt al in december 2013.
lees verder . . .